browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Azie en Australie – 2011

een-na-laatste week coschap

Alweer bezig met de een-na-laatste week van het coschap en eigenlijk ben ik al best goed gewend aan Suriname. Gewend aan de verpleegkundigen die verwachten dat ik ’s morgens “Goedemorgen zuster” tegen ze zeg. Gewend aan de bewaker die in plaats van goedemorgen “Ik ga van je dromen, schoonheid” zegt. Gewend aan dat we geen … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 2.152 Comments

Zuid-Laos, Cambodja en Thailand

We zijn alweer 1,5 maand thuis en (helaas..) alweer helemaal gewend aan Nederland, maar voor de volledigheid hierbij toch nog een laatste berichtje op mijn site. Zuid-Laos Na mijn vorige post hebben we besloten om naar het zuiden van Laos te gaan, om daar een 4 daagse motortocht te maken. Helaas ging die motortocht niet … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 472 Comments

Maleisie en Thailand

Hallo allemaal, Even een snel berichtje vanuit Vientiane, de hoofdstad van Laos. Sinds mijn vorige berichtje zijn we via de eilanden Penang en Langkawi in Maleisie via Thailand naar Laos gereist. Langkwai in Maleisie was erg leuk, we hebben daar een autootje gehuurd en zijn het hele eiland over gereden. Het was alleen oppassen voor … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 865 Comments

Kuala Lumpur, Borneo en Singapore

In Kuala Lumpur een paar hele leuke dagen gehad! De avond voor mijn verjaardag lekker wat gedronken in Hard Rock cafe Kuala Lumpur en een hippe club, waarna Dolf me om 12 uur ‘s avonds mee zou nemen naar de “afterparty”. Die afterparty bleek een hele mooie hotelsuite te zijn waar hij ‘s middags al … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 469 Comments

Road trip Ozz

In onze gehuurde camper hebben Dolf en ik de afgelopen 3 weken meer dan 5000 km  afgelegd. De camper was een omgebouwd mitsubishi busje met een matras achterin en achterop de inspirerende tekst “Mr T ain’t black, the sun is just too afraid to shine on hem”. maar hij reed heerlijk en heeft tot onze … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 1.623 Comments

Australie: Brisbane-Cairns

Even een snel berichtje uit Australie, waar ik ondertussen alweer drie weken ben. Australie is helemaal ingericht op de enorme aantallen backpackers die hier overal rond lopen, waardoor het reizen heel simpel is. Je wordt met een busje van het hostel naar de busstop gebracht, en wordt op de plaats van bestemming opgehaald door het … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 1.270 Comments

Thailand

De afgelopen 1,5 week heb ik samen met Bianca en Christina, twee Leidse huisgenootjes, gerelaxed en gefeest in Thailand. Mijn eerste indruk van Bangkok was dat het enorm schoon, modern en mooi was in vergelijking met Nepal. Ook was het erg gezellig in Bangkok, toen ik aankwam was er namelijk net het Thaise Nieuwjaar festival, … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 3.105 Comments

Chitwan National Park & bezoekje uit Nederland

Na de trek in Pokhara ben ik doorgegaan naar Chitwan National Park. Chitwan ligt in het zuiden van Nepal, waar het vlak en warm is, en er leven in het wild neushoorns, “sloth”beren, krokodillen, olifanten en zelfs tijgers. Op de eerste ochtend heb ik een kanotochtje gemaakt met aansluitend een “junglewalk”. Bij de kanotocht hadden … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | Tags: , | 2.066 Comments

Pokhara

Na twee weken s’morgens stage lopen en s’middags Kathmandu verkennen, gingen alle andere studenten naar Pokhara, een plaats in het westen van Nepal. Ik besloot dus ook om alvast naar Pokahara te gaan, en later door te gaan met de stage. De busrit naar Pokhara zou zo’n 7 uur duren, ondanks dat het maar 250 … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 1.294 Comments

gearriveerd in Nepal

(kathmandu, nepal) Hoi allemaal! Ik ben in Nepal! Na een dagje in het koude, regenachtig maar wel mooie Istanbul ben ik gisteren doorgevlogen naar Kathmandu. Gelukkig kwam mijn tas van de band, want aangezien ik door vertragingen maar 15 min overstap tijd had in Sjarjah (naast Dubai) was ik een beetje bang dat die zou … Continue reading »

Categories: Azie en Australie - 2011 | 47 Comments