browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kuala Lumpur, Borneo en Singapore

Posted by on 1 juli 2011

In Kuala Lumpur een paar hele leuke dagen gehad! De avond voor mijn verjaardag lekker wat gedronken in Hard Rock cafe Kuala Lumpur en een hippe club, waarna Dolf me om 12 uur ‘s avonds mee zou nemen naar de “afterparty”. Die afterparty bleek een hele mooie hotelsuite te zijn waar hij ‘s middags al stiekem de backpacks heen had gebracht, een heel leuk verjaardagskado! Op mijn verjaardag, na een duik in het zwembad en een roomservice-ontbijtje doorgevlogen naar Borneo.

Op Borneo hebben we eerst op Mabul Island geslapen, een klein tropisch eilandje waar de lokale bevolking geen woord Engels spreekt, nog echt in hutjes op palen woont en ‘s morgens in een soort kano gaat vissen. De grootste hobby van de kinderen daar was om zich door de toeristen op de foto te laten zetten zodat ze zichzelf op het schermpje konden terug zien. De reden dat we naar dit eiland gingen was omdat het duiken en snorkelen er prachtig is. Het koraal begon een paar meter van het strand en het water was zo helder dat we al vanaf de pier de grote zeeschildpadden konden zien zwemmen. Dolf heeft hier voor het eerst gedoken en ik ben naar een eiland in de buurt, Sipidan Island, geweest waar het duiken nog beter was. Sipidan was echt geweldig. Zoveel haaien en schildpadden gezien dat het op het laatst bijna niet meer bijzonder was. Onderwaterfoto’s komen nog!

Daarna zijn we doorgegaan naar het noorden waar we twee nachten in de jungle hebben geslapen. Geen stromend water en we sliepen in een hutje zonder deur, dus we (vooral Dolf) waren best bang dat er slangen of apen zouden binnenkomen. Heel veel dieren, vooral heel veel verschillende apen gezien, maar helaas geen wilde orang oetans. Wel gelukkig later nog op een andere plek een orang oetang met baby gezien die naar een voederplaats in de jungle kwam.

Tenslotte op Borneo nog de hoogste berg van Zuid-Oost Azie beklommen, Mount Kinabalu van 4095 meter. En dat was zwaar! De beklimming duurde twee dagen, en de tweede dag moesten we om 2 uur ‘s nachts op staan om met de zonsopgang op de top te staan. Toen we in het pikkedonker met hoofdlampje op ons aan touwen omhoog moesten trekken wist ik even niet meer waarom ik dit ook al weer wilde, maar de zonsopgang op de top maakte alles goed. De volgende dag hadden we zoveel spierpijn dat de trap van het hotel wel een tweede Kinabalu leek, dus zijn we een dagje naar een eilandje in de buurt geweest om lekker te relaxen op het strand.

Op 28 juni, na twee weken Borneo, doorgevlogen naar Singapore waar we nu zijn. Singepore is een hele rijke, Westerse en vooral brandschone stad. Brandschoon omdat er overal bordjes staan dat je enorme boetes krijgt als je het waagt om iets op de grond te gooien of een slokje water in de metro te nemen. En kauwgom is sowieso verboden. Maar we genieten wel van het lekkere eten en de westerse luxe (airconditioning!).

80 Responses to Kuala Lumpur, Borneo en Singapore

 1. Merel

  He Leonie goed verhaal! Heb je ook zo’n shirt gekocht ‘Hard Rock Cafe Kuala Lumpur’ ;) Have fun! xx

 2. jorien

  Ha Leonie (en Dolf),
  Ik heb grote bewondering voor jullie krachttoer naar boven en beneden!
  en tja…, Merel en ik waren dus al onder de indruk van 1 maffe rat rondom ons, in het park in Stockholm… ook wat slangen en apen betreft vind ik jullie dus heel dapper!!
  liefs jorien

 3. Arnaud

  ja, dat wil ik ook allemaal!! blijf schrijven! Arnaud & de Rest

 4. Ad

  dit klinkt echt geweldig! ik wil straks meer foto’s zien!
  veel plezier de komende weken!
  Ad

 5. Gijs en Tineke

  Hoi Leonie en Dolf

  Wat een verschrikkelijk mooi verhaal weer. Blijf volop genieten van wat jullie beleven.
  Nog heel veel plezier

  Gijs en Tineke

 6. Gerda

  Fantastisch Leonie wat je allemaal meemaakt. Kula Lumpur vinden wij ook een gezellige leuke, maar drukke stad.
  Die eilanden in Indonesië zijn haast niet te beschrijven, zo mooi en idyllisch. Ben benieuwd naar je foto’s.
  Nog ruim één maand! Geniet er van!
  Groetjes
  Gerda

 7. black large brixton

  This is very interesting, You are a very skilled
  blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post.

  Also, I have shared your website in my social networks!

 8. Daine

  Hi there, You have done an incredible job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends.

  I am sure they’ll be benefited from this website.

 9. AlessandraGAkles

  Hello there! I know this is kinda off topic however I’d
  figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe
  guest authoring a blog article or vice-versa? My blog covers
  a lot of the same topics as yours and I think we could greatly
  benefit from each other. If you’re interested
  feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Fantastic blog by the way!

 10. quest bars

  Great website you have here but I was curious about if you knew of any
  discussion boards that cover the same topics discussed in this article?
  I’d really like to be a part of online community where I can get
  suggestions from other experienced individuals that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

 11. quest bars

  Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried
  it in two different internet browsers and both show
  the same results.

 12. Match.com Free Trial May 2015

  Thanks very nice blog!

 13. quest bars

  I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether
  this post is written by him as nobody else know such detailed about my
  problem. You are incredible! Thanks!

 14. quest bars

  This post presents clear idea in support of the new users of
  blogging, that truly how to do running a blog.

 15. quest bars

  Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog.

  Any responses would be greatly appreciated.

 16. kroger feedback survey

  This is a great tip particularly to those new to the blogosphere.
  Brief but very precise info… Many thanks for sharing this one.
  A must read article!

 17. Plenty of Fish Dating Site of Free Dating

  Hey There. I found your blog using msn. This is a really well
  written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your
  useful information. Thanks for the post.
  I will certainly comeback.

 18. bernie sanders

  I’m amazed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s equally educative and entertaining,
  and without a doubt, you’ve hit the nail on the head.
  The issue is something which too few people are speaking intelligently
  about. I am very happy that I found this during my hunt for
  something concerning this.

 19. Mack Cleckley

  I am looking for a good running a blog site where I can in fact get viewers or visitors to view my blog. I use tried blogspot and live journal with no real achievement. Does anyone know of any good sites exactly where I can in fact blog and get readers?.. Another thing is certainly any ways for getting readers to your sites? Should you stick to theme or how do you need to advertise or if you maintain posting can they come to you?.. Please no spam. Thanks a lot.

 20. blog motivasi

  I reside in Costa Rica and am going to publish a community newspaper, exactly what are the procedure for go about copyrighting the name and articles published in it? And also when can one begin using the copyright symbol?.

 21. KTI kebidanan Update

  Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Appreciate it!

 22. pusat lowongan kerja

  Hi there, i have a free wordpress blog page. I have added the widgets that come in the widget section. Yet how do i add widgets that are from third celebrations such since clustrmaps? If free wordpress blogs do not let that, which free blog page service allows that?.

 23. tips kesehatan tubuh

  I’d like to thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. I really hope to view the same high-grade blog posts by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now ;)

 24. makanan sehat

  Maybe someone can help me personally. I want to make a website with a focus on current events in education. I plan to create from my website articles and even published literature. The articles We write will certainly be evaluations and criticisms from released articles. I realize of the Fair Use Doctrine and I can write testimonials and provide ‘fair and sensible criticism’ without license or approval in the author’s initial material provided that I cite and provide personal references to the unique author. My website will also have possibly sponsors or advertise items within this. But not related directly to the articles We write. More than likely advertisement meant for products I love. For example , a particular software item I like. My question can be: Just by having this website “for profit”; am I in violation of the Fair Make use of Doctrine or have a copyright infringement mainly because my internet site is for make money from the published material I write… OR not because the material I actually write about is not in any way having a copyright infringement upon my sponsors or advertisements even though my website is perfect for profit (In other words and phrases, is there any kind of connection or relationship between my sponsors (or advertisements) and my published content regarding copyright laws infringement with a for revenue website)? Make sure you reply. Thanks!.

 25. Wawasan sosial

  I want to start my own blog page: are there such thing because blogs that are totally “open”, and anybody can notice it? I keep coming to the type where you need to add other “friends” to use the site.. Links appreciated. Thanks!.

 26. Lipstik Purbasari Matte

  We will regularly upload a lot of stock symbolism but I? m unsure what to do regarding the copyright issue? please help!.. Thanks!.

 27. femmislim dokter boyke

  I want to make my own internet site to sell items but I possess no idea where to start.. I no longer no what websites to go on, or just how much it will be (or if will be certainly any way i could do it free of charge? ). Can someone give me as much information as is possible and a website where i can start please?. I need as much help as is possible..

 28. bahaya narkoba

  We are aiming to start my very own blog, yet I want to ensure it is on the popular site where people will read it. We plan on talking about sports, video games and other things is interesting at the time. What are the best/most popular sites to blog page on?.

 29. resep masakan setiap hari

  I wish to create a site where it’s a one stop shop for tales and content articles on a particular subject…. so long as I give credit towards the author or source am i going to be ok, I is not going to steal primary content, but instead gather this… is this legal?.

 30. paket pernikahan semarang

  Very good site you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of online community where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

 31. restoran di semarang

  I just uncovered using Joomla for powerful website design but feel the limitation upon use of templates is a significant minus. I believe it should be possible to use my own design template in the style. Anyone help?.

 32. Jasa instalasi pengolahan air bersih

  I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site :)

 33. download cabal private server indonesia

  Hey there I’m interested in computer programs to study, today I chatted to someone from one of the unis I was interested in among the courses had been more about designing and the other practical and more technical fixing and support the system. I’m really thinking about that. The called computer enterprising…. But I want to apply at more but I obtain confused as every university calls the pc courses a different name. So now i’m unsure if its software program, or pc science, IT, IS with business. I think it could be IS with business what Now i am interested in yet I’m uncertain. In some of the modules in the business one has: information systems, computer-programming, data administration, software testing, human computer interaction. developing internet applications supporting the systems somewhat thing.. Which usually computer course would include that kind of things? Its one of the practical and specialized I want I’m just not thinking about designing. And can anyone tell me from this which usually computer classes is more like the one i actually described could it be Information technology with business or something else? And it is Computer science based on designing the applications? and not the more practical.

 34. BryantAVitek

  Hello do you mind stating which blog platform you’re
  using? I’m looking to start my own, personal blog soon but
  I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The main reason I ask is really because your design and style seems
  different then most blogs and I’m trying to find something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic however i
  was required to ask!

  Feel free to surf to my website BryantAVitek

 35. LannieYEdick

  Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
  Any suggestions?

  Also visit my homepage; LannieYEdick

 36. OnaMSorrells

  This blog was… how would you say it? Relevant!! Finally I actually have found a thing that helped me.
  Thank you!

  my web page; OnaMSorrells

 37. BasilUHammer

  Appreciating the commitment you put into your blog and detailed information you present.
  It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material.

  Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my
  Google account.

  Also visit my blog :: BasilUHammer

 38. tinder dating site

  Having read this I thought it was really enlightening.
  I appreciate you spending some time and effort to
  put this content together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting.
  But so what, it was still worth it!

 39. Dating Torrance California

  Hello I am so grateful I found your web site, I really found you by accident, while I
  was browsing on Digg for something else, Regardless I am
  here now and would just like to say many thanks for a tremendous post
  and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I
  have bookmarked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb work.

 40. Fermin Gay Cam

  Simple and easy!! Interesting informations over this web. It is pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.| I couldn’t resist commenting. I have spent 3 hours trying to find such infos. I will also share it with some friends interested in it. I’ve just bookmarked this web. Right now with the search done, I will find some online Cams. Thanks!! Greetings from Catalonia!

 41. WAGs Webcams

  Simple and easy!! Interesting info over here. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.| I could not refrain from commenting. I ‘ve spent some hours looking for such infos. I will also share it with some friends interested in it. I have just bookmarked this website. Right now with the work done, I going to visit some WAGs Cams. Thank you!! Regards from Russia WM!

 42. Free Auto Approve List 7-15-2018

  I hope you all are having a great weekend. I added a new list. This one is smaller, but still useful. I think the next one will be bigger.

 43. Jurassic Dildo

  Thanks for posting this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Facebook. Thanks again for a great post!

 44. Sniper 3D burat

  Thanks for publishing this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Twitter. Thanks again for a great article!

 45. 3d mink lashes wholesale

  Hey I know this is off topic but I was wondering
  if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet
  my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and
  was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 46. stone island cap blue

  Simply want to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply spectacular and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

 47. Free auto approve list 8-9-2018

  I’ve been having issues with my Windows hosting. It has set me back quite a bit while making the next list. This is the current list that I have. I should add another list in less than a week. I’ll let you all know when the next list is ready. Thank you for your patience.

 48. ブランド コピー ちゃんと届く

  Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 49. Seymour Sramek gay cam

  Good info! Interesting info over this site. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before. I couldn’t resist commenting. I have spent some hours looking for such article. I’ll also share it with some friends interested in it. I’ve just bookmarked this website. Now with the task done, I will watch some live gay webcams. Thanks!! Greetings from Florida!

 50. pinjaman jaminan bpkb mobil

  Very interesting points you have remarked, regards for putting up. “Whatever we conceive well we express clearly, and words flow with ease.” by Nicolas Boileau.

 51. Joey Hattman

  First off I would like to say awesome blog! I had a quick question which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head prior to writing. I’ve had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips? Appreciate it!

 52. ferragamo lionel loafer belt to match

  Hey would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 53. Anisha Raggs

  Wonderful blog you have here but I was curious about if you knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get advice from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

 54. salvatore ferragamo sede milano

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

 55. szybkie pożyczki przez internet bez zaświadczeń

  I used to be able to find good information from your blog posts.

 56. https://www.getjar.com/categories/all-games/action-games/Rules-of-Survival-Cheat-960889

  Hello! I simply would choose to offer a huge thumbs up for your great information you could have here for this post. I will be coming back to your website for much more soon.

 57. https://www.getjar.com/categories/all-games/action-games/Rules-of-Survival-Cheat-960889

  Where do you come up with this? Just saying you are very imaginative. I wish I had your blogging style.

 58. 온라인카지노

  osom of the silver effulgence. Flapdoodle to feed fools on. They could easily have big establishments whole thing quite painless out of all the taxes give every child born five quid at compound interest up to twentyone five per cent is a hundred shillings and five tiresome pounds multiply by twenty decimal system encouPlease visit my website : 실시간카지노 https://bxx100.com

 59. try this

  I just want to say I’m very new to blogging and absolutely savored your web site. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You really come with excellent writings. Thanks a lot for sharing your website page.

 60. 먹튀폴리스 검증

  F*ckin’ awesome issues here. I’m very happy to peer your post. Thank you so much and i’m looking ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

 61. Flyttebyrå Oslo

  I like this web site very much, Its a rattling nice office to read and incur information. “Acceptance of dissent is the fundamental requirement of a free society.” by Richard Royster.

 62. Molly Vallotton

  আমিই সেরা. ইংরেজী ও বাংলা অনলাইন অভিধান এবং ব্যাকরণ আমাদের অ্যাপ্লিকেশনটি তখন আপনার ইংরেজী শব্দ, বাক্যাংশ বা বাক্যে বাংলা অনুবাদ করে। … বাকিদের জন্য যারা বেনগ্লা ভাষা বলতে পারে না, বেনগ্লা তে ইংরেজিতে অনুবাদ করা বেশ কঠিন হতে পারে। বাংলা থেকে বাংলা অনুবাদ কিভাবে কাজ করে? uphindikhabar.in

 63. yoga neubau 1070

  Yoga Neubau 1070

 64. 카지노사이트

  Bobby has transformed this newspaper into a lively place, so I was able to live a very busy and happy life.
  http://xn--c79a67grzuptd6eq8opud.zxc500.com – 카지노사이트

 65. 슬롯머신사이트

  To some extent, even know someone. Otherwise, what did the name of the poisonous woman say?
  http://xn--o80bz00bbzcu6f.zxc700.com – 엠카지노

 66. teb satılık araçlar

  Hiya vewry cool web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark
  your blog and take the feeds also? I aam happy to
  search out numerous useful information right here in the submit, we waant work
  out more strategies in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 67. 카지노검증사이트

  The placenta of the incident in a labyrinth will simply be resolved. Polly laughed and said.

 68. 카지노주소

  pour out massive defense budgets into

 69. 룰렛사이트

  The process of repairing the O-shaped leg is the cause of the

 70. ปั้มไลค์

  Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

 71. กรองหน้ากากอนามัย

  I like the valuable information you provide in your articles.

 72. เบอร์สวย

  Good one! Interesting article over here. It’s pretty worth enough for me.

 73. 슬롯머신사이트

  I was dragged to. It doesn’t seem like much,
  http://xn--mp2bs6av7jp7brh74w2jv.vom77.com

 74. konferans koltuğu

  Başarılı bir firma Konferans koltuğu konferanskoltuklari.com
  Türkiye`nin ve Dünyanın seçkin konferans salonları, tiyatro salonları, tv chair, cinema chairs,
  sinema salonları https://www.moneyantics.com/529-college-savings-plans/ iyi günler

 75. 슬롯머신사이트

  When I go to work at night, when I show my back in the evening sun and walk
  http://zxc.vmm789.com

 76. official statement

  Cool site

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>